Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Update ! Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Περιστερίου “Μαζί” !

Αναδημοσιεύτηκε από την 


Στο Περιστέρι δημιουργήθηκε  Κοινωνικό Ιατρείο με  πρωτοβουλία του Περιστεριώτη καθηγητή Γιώργου Βαθιώτη, την εθελοντική οργανωτική προσπάθεια της ιατρού Πηγής Τάρλα και την σύμπραξη της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου που παραχώρησε και τον κατάλληλο χώρο στεγάζοντας το «Μαζί» Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Περιστερίου, στη διεύθυνση Μακρυγιάννη 141, πλησίον του Ιερού Ναού του Αγ. Νεκταρίου στην Κηπούπολη.
Το Κοινωνικό Ιατρείο Περιστερίου θα παρέχει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δωρεάν στους απόρους και ανασφάλιστους πολίτες.
Στην προσπάθεια συμπαραστέκονται και συνεισφέρουν ο Εμπορικός Σύλλογος Περιστερίου, πολίτες, ιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο Κοινωνικό Κάλεσμα Αλληλεγγύης.

Το ιατρείο θα είναι στη διάθεση των πολιτών από τις 9 Ιουλίου 2012.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Περιστερίου θα αρχίσει την λειτουργία του σε λίγες μέρες και απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ σε ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και σε ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας να δηλώσουν ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ προσφέροντας ΔΥΟ ώρες την εβδομάδα από τον ελεύθερο χρόνο τους και διαθέτοντας τον για την αρωγή των συνανθρώπων μας.
Σκοπός του ιατρείου είναι η ΔΩΡΕΑΝ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους δημότες Περιστερίου χωρίς Ασφάλιση  και για όλες τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.  Εάν ένας συνάνθρωπός μας βοηθηθεί από την προσπάθειά αυτή, θα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία γιατί στόχος μας είναι ο Άνθρωπος και στόχευσή μας η διατήρηση της Υγείας και της Ζωής του.
Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας!
Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο για την άμεση ανταπόκριση του, την ευγενική και γενναιόδωρη  στήριξη του και  για τη σύμπραξη της Ιεράς Μητροπόλεως με το Κοινωνικό Ιατρείο παραχωρώντας τον κατάλληλου χώρο. Στεγάζοντας το «Μαζί» Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Περιστερίου, στη διεύθυνση Μακρυγιάννη 141, πλησίον του Ιερού Ναού του Αγ. Νεκταρίου στην Κηπούπολη.
Η Συντονιστική Επιτροπή
Γιώργος Βαθιώτης , Πηγή Χ. Τάρλα,  Αθανάσιος Θεοδώρου, Μάριος Σίμος,  Καραμιχάλης  Γιώργος . (Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6976644933 Πηγή Τάρλα)






Πως θα ήταν εάν κάποιος άνεργος και ανασφάλιστος όταν αρρωσταίνει μπορεί να βρίσκει συμβουλή και βοήθεια, φάρμακα και παρηγοριά χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει;
Πως θα ήταν εάν τα παιδιά εμβολιάζονταν και φροντίζονταν τα δόντια τους πριν αρχίζουν να έχουν προβλήματα.;
Πως θα ήταν εάν η πρόληψη με μαστογραφία και PAP τεστ ήταν αυτονόητο δικαίωμα όλων των γυναικών;
Σε μια εποχή που όλοι τείνουν να πιστέψουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ότι καλά αυτά που λέτε αλλά είναι ρομαντικά, γραφικά, έξω από την πραγματική ζωή και «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».
Ότι η υγεία και η παιδεία είναι αγαθά που μας ανταποδίδονται μετά από σκληρή δουλειά και που δεν ανήκουν δικαιωματικά σε κάθε ανθρώπινη ζωή.
Που έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει να λειτουργούμε σαν ομάδα η οποία δουλεύει συλλογικά, για να μπορούμε όλοι να μορφωθούμε και να θεραπευτούμε. Που η έννοια της συντροφικότητας θεωρείται ξεπερασμένη
Θελήσαμε να δούμε πως θα είναι εάν….. «μαζί μπορούμε»
Το Ιατρείο μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλοι οι ανασφάλιστοι δημότες Περιστερίου.
Το Ιατρείο δεν απευθύνεται σε άτομα που έχουν δυνατότητα να προσεγγίσουν το σύστημα υγείας με άλλο τρόπο (Διαθέτουν ταμείο Πρόνοιας ή έχουν άλλου είδους ασφάλεια)
Ο σκοπός του Ιατρείου είναι η στήριξη των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υγεία, φάρμακα και εμβόλια.
«Όλοι μαζί μπορούμε…» να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα, την, την αλληλοβοήθεια.
Είναι ο μόνος δρόμος!  Αλληλοϋποστήριξη.
«Τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα βιώνουμε μια βίαιη και ραγδαία επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου. Η ανεργία, η δραματική μείωση μισθών και συντάξεων και οι απάνθρωποι και υπέρογκοι φόροι και χαράτσια οδηγούν ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού σε οικονομικό αδιέξοδο και στην απώλεια της ασφαλιστικής κάλυψης.
Ταυτόχρονα βλέπουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να καταρρέει, την κοινωνική και προνομιακή πολιτική να εξαφανίζονται.
Υπάρχει όμως και η φωτεινή πλευρά της κρίσης, η αλληλεγγύη. Τα Κοινωνικά Ιατρεία προσφέρουν δύο βασικά εφόδια στον ανήμπορο και φοβισμένο πολίτη, ελπίδα και αξιοπρέπεια.
Δύο όπλα που τον μετατρέπουν από ανήμπορο και φοβισμένο πολίτη σε μαχητικό οπλίτη. Ένας πολίτης-οπλίτης που μπορεί πλέον να αντισταθεί και να ανατρέψει όλα εκείνα τα σχέδια που τον έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και τον μαρασμό.»
Επίπεδο δράσης:
  • Διάγνωση και φαρμακευτική αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων των συμπολιτών μας
  • Ομάδα Ψυχολογικής υποστήριξης
  • Παιδιατρική ομάδαΣυντονιστική επιτροπή: Πηγή Χ. Τάρλα ,Γιώργος Βαθιώτης, Αθανάσιος Θεοδώρου Μάριος Σίμος, Καραμιχάλης Γιώργος και εκπρόσωπος Μητρόπολης Περιστεριού
Για το  «Μαζί» Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Περιστερίου
Η Επικεφαλής Συντονιστικής επιτροπής
Τάρλα Πηγή MD, MSc
Πηγή : http://www.peristerinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου