Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ που έφταιγε για όλα ήταν μια κάποια λύση…

Πρώτο Θέμα


του Σπύρου  Γκουτζάνη

Για τα μεν όσα έγιναν μέχρι τις 17 Μαΐου και κυρίως στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων ξέρουμε πια ότι για όλα έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα όσα συμβαίνουν μετά τις εκλογές όμως; Ποιος φταίει που ο υπουργός Οικονομικών παραιτήθηκε πριν καν ορκιστεί; Ποιος φταίει που ο επόμενος ακόμη δεν έχει ορκιστεί; Κυρίως όμως ποιος φταίει που στην κρίσιμη όπως όλοι συμφωνούν Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η χώρα έμεινε χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση και πλέον αντιμετωπίζεται εκτός των συμφωνηθέντων σαν ξεχωριστή περίπτωση που χρήζει ειδικής αντιμετώπισης.

Έχει επικρατήσει στην διεθνή πολιτική οι κυβερνήσεις να δίνουν το στίγμα τους και την δυναμική τους με τις εκατό πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής τους και το αντίστοιχο πρόγραμμα που καταθέτουν. Η δική μας τρικομματική κυβέρνηση ανάλωσε ήδη το πρώτο εικοσαήμερο χωρίς να έχει καταλήξει στις βασικές γραμμές των προγραμματικών της δηλώσεων. Ασάφεια ως προς τις προθέσεις σύγχυση ως προς τις διαρροές στα Μέσα Ενημέρωσης αποτελούν την ημερήσια διάταξη σε αυτές τις πρώτες κρίσιμες ημέρες. Και αυτό είναι ανεξάρτητο από την περιπέτεια της υγείας του κ. Σαμαρά που φυσικά έχει την συμπάθεια όλων, αλλά υπάρχει και μία χώρα που άνθρωποί της σχεδόν καθημερινά πηδάνε απ’ τα μπαλκόνια. Το πρόβλημα της υγείας του δεν ήταν καινούργιο, θα έπρεπε να έχει πάρει τα μέτρα του μπαίνοντας στο νοσοκομείο αν μη τι άλλο για να μην υπάρχει ασυνεννοησία στο προσωπικό του επιτελείο. Είναι αστείο ότι οι άνθρωποί του δεν μπορούσαν να πουν την περασμένη Παρασκευή αν θα μπει ή όχι στο νοσοκομείο για εξετάσεις το Σαββατοκύριακο συντηρώντας έτσι ένα θέμα δίχως λόγο ή να αλληλοαναιρούνται για το αν θα μπορεί να ταξιδέψει ή όχι για σαράντα ημέρες.


Εάν όμως αυτά είναι ενδεικτικά μίας ανετοιμότητας υπάρχουν και τα πιο σημαντικά όπως ότι την κυβερνητική ατζέντα βάζει πλέον η Τρόικα και ο κ. Ράιχενμπαχ ο οποίος γειώνει τις προσδοκίες που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση με τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις λέγοντας ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι πιο σημαντικά και μακροπρόθεσμα. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε καν αν θα ζητήσει συνολική επαναδιαπραγμάτευση ή αν υλοποιήσει πρώτα τις δεσμεύσεις του Μνημονίου πριν ζητήσει τροποποίησή του!
Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν και έκτακτες λύσεις. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει χρόνο. Ο κ. Σαμαράς οφείλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να δρομολογήσει την κυβερνητική δραστηριότητα με βάση ένα συγκροτημένο και συνεκτικό σχέδιο για την χώρα χθες όχι αύριο.

Τελικά εκείνος ο ΣΥΡΙΖΑ που έφταιγε για όλα ήταν μία κάποια λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου