Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σύσκεψη για περισσότερες κατασχέσεις

spirospero


«Ακόμα περισσότερες κατασχέσεις σε φόρο - οφειλέτες 3.000 ευρώ και άνω», θα είναι το κυρίαρχο θέμα της σύσκεψης που ζήτησε εκτάκτως ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Η σύσκεψη θα γίνει την Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων του Υπουργείου Οικονομικών (Καραγιώργης Σερβίας), υπό την προεδρεία του κ. Στουρνάρα και έχουν κληθεί όλοι οι γενικοί διευθυντές ελέγχου του Υπουργείου και 39 διευθυντές μεγάλων εφοριών της χώρας.

Θα συζητηθούν η πορεία των εσόδων του 1ου εξαμήνου του 2012 και ο στόχος για το 2ο εξάμηνο και θα δοθεί εντολή για ταχύτερες και περισσότερες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων σε οφειλέτες 3.000 ευρώ και άνω. Η εντολή του υπουργού προς τους εφόρους θα είναι ξεκάθαρη: κατασχέστε, κατασχέστε κάθε περιουσιακό στοιχείο για ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς καμία επιείκεια.

Για το 1ο εξάμηνο του 2012 ο στόχος ήτανε να εισπραχθεί 1δις και άλλα τόσα στο 2ο εξάμηνο. Το 1ο εξάμηνο εισπράχθηκαν 792 εκ. ευρώ και υπολείπονται 208 εκ. ευρώ τα οποία πρέπει να καλυφθούν στο 2ο εξάμηνο. Άρα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 πρέπει οι εφορίες να εισπράξουν από τα ληξιπρόθεσμα 1,208 εκ. ευρώ.

Σημείωση: 
Έμπαινε Γιάννη Στουρνάρα δυνατά, αφού δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε το μνημόνιο αν δεν το έχουμε πρώτα εφαρμόσει, τότε ας ξεσκίσουμε τελείως τον φτωχό και ανήμπορο ελληνικό λαό. 
Εύγε λοιπόν και οι επακόλουθες αυτοκτονίες των Ελλήνων, που παρεπιμπτόντως σου γεμίζουν τα χέρια με αίμα και εσένα, όπως του Ευάγγελου και των απίστευτων Γιώργηδων, θα είναι ο φόρος τιμής προς την "Ευρώπη των Λαών" που ευαγγελίζεστε. 
Ντροπή σας υπάρχει και αιδώς. 
Υπάρχει όμως και Θεός, μην το ξεχνάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου