Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Πως να διεκδικήσετε μια θέση εργασίας σε Ελλάδα και Ευρώπη

fpress.gr


Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την ανεργία στη χώρα μας σοκάρουν. Πάνω από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας βρίσκονται στο εργασιακό... περιθώριο και παλεύουν με ότι έχουν στη διάθεσή τους να βρουν μια θέση εργασίας που θα τους εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση τουλάχιστον. Είναι εύκολο;
Ασφαλώς και όχι. Το fpress.gr, όπως κάνει εδώ και καιρό, θα συνεχίσει να προσπαθεί και να σας μεταφέρει όλη την πληροφόρηση που συγκεντρώνει γύρω από θέματα απασχόλησης, προκειμένου να συμβάλλει όσο το δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση
Για εσάς που αναζητάτε εργασία, ο ΟΑΕ∆ και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Απασχόλησης EURES σας διαθέτουν ένα δικό σας χώρο για να βάλετε και να διαχειρίζεστε το βιογραφικό σας σηµείωµα, το οποίο θα µπορούν να βλέπουν οι εγγεγραμμένοι εργοδότες στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.

Ο∆ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ



1. Η Ελληνική κεντρική σελίδα της Πύλης του EURES βρίσκεται στη διεύθυνση http://europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=el

Από την αρχική αυτή σελίδα πηγαίνετε στην περιοχή "Άτοµα που αναζητούν εργασία" και επιλέγετε "Εγγραφή για δωρεάν άνοιγµα λογαριασμού My EURES", µε στόχο να δημιουργήσετε το δικό σας χώρο και να εισάγετε τα στοιχεία του βιογραφικού σας.

2. ∆ιαβάστε τη δήλωση προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου, στην οποία επισημαίνεται ότι χρειάζεται να καταχωρήσετε το όνοµά σας, διεύθυνση και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε οι εργοδότες να µπορούν να επικοινωνήσουν µε σάς.
Μετά την πληροφόρηση αυτή, πατάτε "Αποδοχή"

3. Στη νέα φόρµα πληκτρολογείτε τα στοιχεία σας, ως επίσης και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδροµείου σας (e-mail).

4. Μετά την εισαγωγή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των άλλων στοιχείων, µπορείτε, αν θέλετε να εισάγετε τη φωτογραφία σας.

5. Τέλος πληκτρολογείτε ένα επιθυμητό "Όνοµα χρήστη" και "Λέξη κλειδί" (κωδικό πρόσβασης), τα οποία πρέπει να απομνημονεύσετε και να τα γράψετε στο σημειωματάριο σας, ώστε µε αυτά να εισέρχεσθε εφεξής στο δικό σας My EURES. (Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να αποτελείται από 6 τουλάχιστον αγγλικούς χαρακτήρες, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας να είναι αριθµός).

Στη συνέχεια πατάτε "Αποθήκευση", ολοκληρώνοντας την εισαγωγή των Στοιχείων του λογαριασμού σας. Με την αποδοχή των ανωτέρω, το σύστηµα ανοίγει ένα µενού αριστερά, µε πρώτη την ένδειξη: My Eures του/της και το όνοµά σας.


ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ, ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ, κλπ.


Στο αριστερό µενού επιλέγετε "Το βιογραφικό µου" και στη σελίδα που προκύπτει το ∆ηµιουργία γλωσσικής έκδοσης βιογραφικού". Στο πτυσσόµενο µενού ∆ηµιουργία νέας γλωσσικής έκδοσης επιλέγετε τη γλώσσα στην οποία θέλετε να γράψετε το βιογραφικό σας, π.χ. νέα ελληνικά (1453-) και πατάτε "∆ηµιουργία". Τώρα πλέον, στο αριστερό µενού, κάτω από την επιλογή "-Το βιογραφικό µου" θα δείτε τις ακόλουθες επιλογές:

-Προσωπικές πληροφορίες (που έχετε ήδη εισάγει)
-Εργασιακή πείρα
-Εκπαίδευση και κατάρτιση
-Γλώσσες
-Ατοµικές δεξιότητες και ικανότητες
-Άδεια οδήγησης
-Επιπρόσθετες πληροφορίες και παραρτήµατα


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΩ


Επαγγελµατικός κλάδος
Τόπος
Όροι


∆ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥ


Έλεγχος και αναθεώρηση
∆ηµιουργία νέας γλωσσικής έκδοσης
Μεταφόρτωση (downloading) του βιογραφικού µου στη µορφή
Europass (για αποθήκευση ή/και εκτύπωση)
∆ηµοσίευση on-line και ∆ιαχείριση προσβασιµότητας
∆ιαγραφή βιογραφικού
Αιτήµατα επικοινωνίας από εργοδότες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου