Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Όποιο νόμισμα κι αν έχετε, σε ευρώ θα μας πληρώνετε!!!

spirospero



 Πολύ μεγάλη απήχηση στους τραπεζικούς, πανεπιστημιακούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας είχε απόψε ο πατέρας του ευρώ , νομπελίστας Ρόμπερτ Μάντελ στο Ζάππειο.

«Ακόμη και να γυρίσετε στη δραχμή θα πρέπει να πληρώσετε τα δάνεια σας σε ευρώ» ανέφερε ο κορυφαίος Αμερικανοκαναδός καθηγητής ενώ σε αντίθεση με τις κινδυνολογικές προβλέψεις διεθνών αναλυτών και οίκων είπε ότι η Ελλάδα έχει μόλις 25% πιθανότητες να φύγει από το ενιαίο νόμισμα.

Τόνισε επίσης ότι «είναι πολύ δύσκολο να διασπαστεί η ευρωζώνη» ενώ χαρακτήρισε θετική την πρόταση για ευρωομόλογο εισηγούμενος παράλληλα και την έκδοση ευρώ- εντόκων γραμματίων , κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει στην Αμερική και έχει μεγάλη απήχηση. Όσον αφορά στο πολιτικό σύστημα , ο καθηγητής πρότεινε την αλλαγή του πρωθυπουργικού μοντέλου στην Ελλάδα και την αντικατάσταση του με το προεδρικό ώστε «ο πρόεδρος να μπορεί να κυβερνά ουσιαστικά και να διαμορφώνει πιο εύκολα το θεσμικό πλαίσιο».


Την εκδήλωση που οργάνωσε ο Πέτρος Δούκας με τον πολιτικό φορέα ΕΜΠΡΟΣ παρακολούθησαν πάνω από δύο χιλιάδες άτομα (!) , μεταξύ αυτών οι τραπεζίτες κ. Θ. Πανταλάκης , Θ. Κούστας, πολιτικοί παράγοντες, διοικητές οργανισμών , πλήθος πανεπιστημιακών και επιχειρηματικών φορέων , ενώ στην τετράωρη διάρκεια της ο Μαντέλ, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, απάντησε διεξοδικά και λεπτομερώς σε περισσότερες από εξήντα ερωτήσεις!

πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου