Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ

iskra

Του ΣΤΑΘΗ*
Ας παραλείψουμε σήμερα το «Ανθολόγιο μπαρούφας» -σε τι ωφελεί άλλωστε- κι ας γράψουμε για κάτι πιο χρήσιμο. Και επείγον.
Στη Θεσσαλονίκη, ένα Ορφανοτροφείο Θηλέων, η «Μέλισσα». Λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1921 κι έχει προσφέρει ζεστασιά, εκπαίδευση και προοπτικές σε κοριτσάκια που δεν είχαν τύχη με τις οικογένειές τους. Που έμειναν ορφανά και απροστάτευτα ή κακοποιήθηκαν από τους ίδιους τους οικείους τους.
Το ίδρυμα «Μέλισσα» είναι προνοιακού χαρακτήρα, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δυσπραγεί. Δυσπραγεί αγρίως. Το προσωπικό εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια, πλην όμως μέσα σε κολασμένες πλέον συνθήκες, καθώς η κρίση απλώνεται παντού απειλώντας να πνίξει και τη «Μέλισσα», όπως πνιγεί κάθε μέρα χιλιάδες νοικοκυριά, χιλιάδες ζωές.
Η ζωή λοιπόν -όχι μόνον αυτή που τρέχει, αλλά και η μέλλουσα εις ό,τι αφορά τις προοπτικές τους, των μικρών και μεγαλύτερων κοριτσιών που έχουν φωλιάσει σ’ αυτήν την αγκαλιά- βρίσκεται σε κίνδυνο.
Κι εδώ, άρχισε να λειτουργεί ο ανθρώπινος τηλέγραφος, από στόμα σε στόμα, από τηλέφωνο σε τηλέφωνο από mail σε mail. Καλοί άνθρωποι απευθύνονται στους πολίτες να στέρξουν. Το κράτος δεν ευκαιρεί,
λείπει απ’ τη χώρα για δουλειές με τροϊκανούς, φοροφυγάδες, οφσόρ και άλλα λαμόγια. Ώσπου να έχουμε ένα κράτος που όχι μόνον θα λύνει, αλλά δεν θα αφήνει να δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, πρέπει εμείς οι ίδιοι να κάνουμε το σωστό και να δίνουμε στο καλό την ευκαιρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς τους ακόμα πιο αδύναμους από μας, τους πάσχοντες, τους συντρόφους και τους πλησίον μας,
Το θέμα είναι επείγον και δεν θα αφήσουμε τα κορίτσια αυτά να πεινάσουν ή να απελπισθούν.
Προς τούτο, θερμώς σας παρακαλώ, άλλοι απ’ το πλεόνασμα κι άλλοι απ’ το υστέρημα να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Στην Εθνική Τράπεζα υπάρχει ο λογαριασμός 210/480030-38 και στην Τράπεζα Πειραιώς ο λογαριασμός 6070-040030484.
Επίσης, μπορείτε να καλέσετε από σταθερό του ΟΤΕ στο 901 11 160 160, κάθε κλήση θα σημαίνει 3,68Ευρώ για αυτόν τον άγιο σκοπό.
Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει τη «Μέλισσα» εκ του σύνεγγυς με διάφορα είδη, τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό, η διεύθυνση είναι Χαρ. Τρικούπη 2 Πανόραμα 55236 Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο Γραμματείας 2310 341965, τηλέφωνο Κοινωνικής Υπηρεσίας 2310 342788, FAX: 2310 343872 και email:stegimelissa@gmail.com

Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εκείνους που αναρτούν κείμενα απ’ αυτήν τη στήλη, να αναρτήσουν αυτό το κείμενο, καθώς και όλους όσοι μπορούν να το διαδώσουν να μην αμελήσουν.
Υπάρχουν πολλά ιδρύματα όπως η «Μέλισσα», παντού στην επικράτεια, που κάνουν αθόρυβα την καλή δουλειά. Τώρα στην ανάγκη τους, δώστε δημοσιότητα, το διαδίκτυο προσφέρεται - αρκεί να εξακριβώνετεπερί τίνος πρόκειται.
Για όσα θα κάνετε σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου και σας εύχομαι πλούσιο το αντί-δωρο. Διότι αντίδωρο θα λάβετε. Η αγάπη, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, δίνουν πάντα αντίδωρο στο μυαλό και την καρδιά των μυημένων στο καλό.
Σήμερα και αύριο και όποτε μπορείτε (μην το βγάλετε απ’ το μυαλό σας και την καρδιά σας) φροντίστε τη «Μέλισσα» και τα μελισσόπουλα που σκέπει και φροντίζει. Σήμερα και αύριο και όποτε μπορείτε σταθείτε αρωγοί σε όσους ανακαλύπτετε γύρω σας να κινδυνεύουν. Πρέπει να αντέξουμε αυτήν την πολιορκία, ώσπου να τη σπάσουμε.
Με συγχωρείτε που σήμερα σας απευθύνθηκα σε δεύτερο πρόσωπο, αλλά η ανάγκη υπέρτερη. Να είσθε όλοι καλά, πρόθυμοι για το καλό και πάντοτε γενναίοι.
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου